Odbiór oleju posmażalniczego na Śląsku - co zrobić, dlaczego warto?

Nie jest żadną tajemnicą, że korzystanie oleju gastronomicznego stanowi podstawę skutecznie funkcjonującego lokalu. Składnik ten powszechnie stosuje się w restauracjach, barach typu fast foodach, a nawet stołówkach. Za jego pomocą można przygotowywać wiele smacznych potraw. Jednak w procesie spalania oleju powstaje wiele toksycznych substancji. Mogą to być na przykład substancje rakotwórcze, które zagrażają człowiekowi. Dlatego też tłuszcz posmażalniczy nie może zostać ponownie wykorzystany w lokalu gastronomicznym. Zgodnie z polskim prawem zużyty olej jest traktowany jako odpad i z tego powodu musi być w odpowiedni sposób utylizowany. Aby mieć pewność, że cała procedura zostanie wykonana w odpowiedni sposób, warto zlecić to zadanie doświadczonej firmie.
Odbiór oleju posmażalniczego na Śląsku

Co zrobić ze starym olejem spożywczym?

Stary olej spożywczy to silnie trująca substancja, dlatego musi zostać w odpowiedni sposób zutylizowany. Wyrzucanie go na własną rękę czy też nieodpowiednie składowanie może zakończyć się przykrymi sankcjami finansowymi lub prawnymi w stosunku do przedsiębiorcy prowadzącego lokal gastronomiczny. Właśnie z tego powodu zadanie utylizacji zużytego oleju posmażalniczego warto zlecić doświadczonej firmie, która zrobi to w odpowiedni sposób. Takie rozwiązanie to również szereg korzyści dla przedsiębiorcy. Nie tylko nie naraża się na konsekwencje prawne, ale jednocześnie ma duży wkład w ochronę środowiska naturalnego. Co równie istotne, takie rozwiązanie pozwala zaoszczędzić czas. Dzięki temu przedsiębiorca może skupić się na innych aspektach związanych z prowadzeniem działalności gastronomicznej.

Utylizacja oleju posmażalniczego, Śląsk - dlaczego warto skorzystać z Euro Eko Polska?

Euro Eko Polska to doświadczona firma, która już od długiego czasu zajmuje się odbiorem oraz utylizacją zużytego oleju gastronomicznego na terenie Śląska i nie tylko. Co więcej, współpraca z tym przedsiębiorstwem jest niezwykle prosta. Właściciel lokalu podpisał odpowiednią umowę, która jest ułożona w bardzo przejrzysty, a zarazem rzetelny sposób. Następnie doświadczony pracownik dostarcza pusty zbiornik o odpowiedniej pojemności i po napełnieniu zabiera go, aby przekazać olej do utylizacji. Co bardzo ważne, za każdym razem kierowca zostawia Kartę Przekazania Odpadu. Jest to dokument potwierdzający, że zużyty olej gastronomiczny został zutylizowany w odpowiedni sposób, co stanowi także zabezpieczenie w przypadku ewentualnej wizyty sanepidu. Pracownicy Euro Eko Polska to doświadczeni specjaliści, którzy w razie jakichkolwiek pytań są w stanie rozwiać wszelkie wątpliwości.