Stary olej spożywczy to silnie trująca substancja, dlatego musi zostać w odpowiedni sposób zutylizowany. Wyrzucanie go na własną rękę czy też nieodpowiednie składowanie może zakończyć się przykrymi sankcjami finansowymi lub prawnymi w stosunku do przedsiębiorcy prowadzącego lokal gastronomiczny. Właśnie z tego powodu zadanie utylizacji zużytego oleju posmażalniczego warto zlecić doświadczonej firmie, która zrobi to w odpowiedni sposób. Takie rozwiązanie to również szereg korzyści dla przedsiębiorcy. Nie tylko nie naraża się na konsekwencje prawne, ale jednocześnie ma duży wkład w ochronę środowiska naturalnego. Co równie istotne, takie rozwiązanie pozwala zaoszczędzić czas. Dzięki temu przedsiębiorca może skupić się na innych aspektach związanych z prowadzeniem działalności gastronomicznej.
Euro Eko Polska to doświadczona firma, która już od długiego czasu zajmuje się odbiorem oraz utylizacją zużytego oleju gastronomicznego na terenie Śląska i nie tylko. Co więcej, współpraca z tym przedsiębiorstwem jest niezwykle prosta. Właściciel lokalu podpisał odpowiednią umowę, która jest ułożona w bardzo przejrzysty, a zarazem rzetelny sposób. Następnie doświadczony pracownik dostarcza pusty zbiornik o odpowiedniej pojemności i po napełnieniu zabiera go, aby przekazać olej do utylizacji. Co bardzo ważne, za każdym razem kierowca zostawia Kartę Przekazania Odpadu. Jest to dokument potwierdzający, że zużyty olej gastronomiczny został zutylizowany w odpowiedni sposób, co stanowi także zabezpieczenie w przypadku ewentualnej wizyty sanepidu. Pracownicy Euro Eko Polska to doświadczeni specjaliści, którzy w razie jakichkolwiek pytań są w stanie rozwiać wszelkie wątpliwości.